Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínkrémes szelet csokis pettyekkel

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24×39 cm-es tepsihez:
  • A fehér piskótához:
  • 9 tojásfehérje
  • 18 dkg cukor
  • 27 dkg liszt
  • 18 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 marék csokis gabonapehely
  • A krémhez:
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 5,5 dl tej
  • A mázhoz:
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát 2 részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 1/2-1/2 marék csokis gabonapehellyel megszórjuk, és külön-külön megsütjük.

A krémhez a tejet a pudingokkal és a cukrokkal csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal jól kihabosítjuk.

A tésztalapokat hosszában kettévágjuk, így 4 hosszú lapunk lesz. A tejszínes krémmel megtöltjük úgy, hogy 2-2 lapot egymás fele fordítunk a gabonapelyhes oldalukkal, sima felület maradjon felül.

Olvasztott csokival bevonjuk, hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek