Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínkrémes-áfonyás pite

75 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 16 dkg vaj (+ a formákhoz)
  • 1 db tojás
  • 2 ek kristálycukor
  • 2-3 ek hideg tej
  • A töltelékhez:
  • 4 dl habtejszín
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vanília- vagy tejszínízű pudingpor
  • 20 dkg áfonya

Elkészítés

1.

A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal, majd hozzáadjuk a cukorral felhabosított tojást, 1 csipet sót, továbbá a tejet, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 30 percre a hűtőbe rakjuk.

2.

Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagra, kiszúrunk belőle 6-7 db kört, és azokat 4 db kisebb, kivajazott piteformába nyomkodjuk. Az aljukat villával megszurkáljuk, és a 180 fokos sütőben 12-15 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütiket, hagyjuk langyosra hűlni, végül kiborítjuk őket a formákból.

3.

Lábasban felforralunk 3 dl tejszínt. Közben a többit kikeverjük a cukorral, valamint a pudingporral, majd az edénybe öntjük, és kis lángon, kevergetve sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, konyharuhával letakarva hagyjuk kissé hűlni, végül megtöltjük vele a tésztákat.

4.

Az áfonyát egy kevés vízben puhára pácoljuk. Miután lecsepegtettük, a piték tetejére halmozzuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss