Elkészítés: 1. Az apróra kockázott vajat keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a sütőporral, a cukorral meg a sóval elvegyített lisztet.
2. A tojást összekeverjük a tejjel, és 1 evőkanál kivételével összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
3. A tésztát kevés liszttel meghintett deszkán kb. 6 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 5 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A maradék tésztát összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
4. A süteményeket sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megkenjük a félretett tojásos tejjel, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Melegen kínáljuk.
Mascarpone vagy sűrű tejföl és eperlekvár illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre