50 dkg reszelt cukkini (ha fiatal, nem kell megpucolni!)
15 dkg darált mák
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor
Az öntethez:
2,5 dl tej
2 egész tojás
A tepsihez és a tetejére:
5 dkg vaj
Elkészítés
Összekeverjük a tésztához valókat. Ennek a keveréknek a 2/3 részét egy közepes méretű, alaposan kivajazott tepsibe szórjuk.
Almareszelőn lereszeljük a cukkinit, nagyon enyhén besózzuk, és 10 perc pihentetés után alaposan kinyomkodjuk. Összekeverjük a mákkal, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Az így kapott tölteléket egyenletesen elterítjük a tésztán.
A töltelékre rászórjuk a maradék keveréket, leöntjük az öntettel, ami a tejben elkevert, villával felvert tojásokból áll. A tepsi kikenésből megmaradt vajat rámorzsoljuk a tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (170–180 fok, 45 perc) megsütjük.