Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős csirke

MME MME
1
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk benne a csirkecombokat, megsózzuk. Leszemezzük a szőlőt, a combok mellé öntjük, majd fakanállal összenyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön. Ráöntjük a bort, kis lángon puhára pároljuk a húst, végül ráőröljük a borsot. Ezután a combokat kiszedjük, a mártást pedig egy nagyobb lyukú szűrőn áttörjük, majd visszaöntjük a húsra. Félretehetünk 1-2 fürt szőlőt, és a kész, áttört mártásban (mielőtt visszaöntjük a combokra) a szőlőszemeket 3-4 percig pároljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Ezt az ételt akár egy egész csirke darabjaiból is lehet készíteni, csak mi nem szeretjük a hátát, a melleket meg máshogy hasznosítjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek