Elkészítés: A vajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk benne a csirkecombokat, megsózzuk. Leszemezzük a szőlőt, a combok mellé öntjük, majd fakanállal összenyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön. Ráöntjük a bort, kis lángon puhára pároljuk a húst, végül ráőröljük a borsot. Ezután a combokat kiszedjük, a mártást pedig egy nagyobb lyukú szűrőn áttörjük, majd visszaöntjük a húsra. Félretehetünk 1-2 fürt szőlőt, és a kész, áttört mártásban (mielőtt visszaöntjük a combokra) a szőlőszemeket 3-4 percig pároljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre