Előkészítés: A pulykaszeleteket kiklopfoljuk, egyet apró darabokra vágunk. A póréhagymát megmossuk, 4 cm hosszú darabokra vágjuk, majd azokat hosszában vékony csíkokra szeleteljük.
Elkészítés: A pulykaszeleteket szójaszósszal megkenjük, majd megborsozzuk. Felhevítünk 1 evőkanál olajat, és rövid ideig pároljuk benne a babcsírát és a póréhagymát. Hozzáadjuk a pulyka apróhúst, szójaszósszal és kevés Cayenne-borssal ízesítjük, és pár percig rotyogtatjuk. A pulykaszeletekre helyezünk egy-egy szalonnacsíkot és az elkészült tölteléket. A hússzeleteket felgöngyöljük, és főzőcérnával átkötjük. A roládokat forró olajban minden oldalról megpirítjuk, kevés fehérbort öntünk alá, majd fedő alatt lassú tűzön 10 perc alatt készre pároljuk. Időnként meglocsoljuk kevés fehérborral. A felforralt pecsenyelével leöntve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre