Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes fasírt: a gyerekek kedvence

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A meghámozott, felaprított hagymát dinszteljük meg egy kevés olajon. A paprikát csumázzuk ki, kockázzuk fel. Keverőtálban alaposan dolgozzuk össze villával ezeket és a többi hozzávalót.

Az így kapott masszát nyomkodjuk kisméretű, kiolajozott, püspökkenyérformába, fedjük le alufóliával, és 220 fokon süssük 45-50 percig. Ekkor távolítsuk el az alufóliát, és süssük még néhány percig, hogy a teteje szép aranybarna legyen.

Vegyük ki, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel. Burgonyapürével tálalhatjuk.

Megjegyzés

A gyerkőcöknek hamarabb megjön a kedve az evéshez, ha kreatívan tálaljuk az ételt! A tört burgonyát például fagylaltoskanállal is a tányérra adagolhatjuk, így sokkal mutatósabb lesz!

Recept és fotó: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek