Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Viszlát "all inclusive" - betilthatják a nyaralók kedvencét

default user icon
MME
Könnyen lehet, hogy elbúcsúzhatnak az "all inclusive" ellátástól azok, akik Törökországban szeretnek nyaralni. Egy új javaslat szerint ugyanis beszüntethetik ezt a szállodai szolgáltatást.

A török kereskedők és kézművesek kamarája, egy, a héten benyújtott javaslata arról szól, hogy szüntessék meg az ország szállodáiban az "all inclusive" szolgáltatást, mivel  "rombolja az ország autentikus vendéglátását" - írja az MTI.

 "A szolgáltatás miatt a turisták bezárkóznak szállodáikba, ismeretlen marad számukra a török kultúra vagy éppen a konyha . Ez pedig komolyan sújtja a kiskereskedőket" - vélte Bendevi Palandöken kamarai elnök.

A török idegenforgalmi vállalatok azonban azonnal nemtetszésüket jelezték a javaslattal kapcsolatban, és úgy vélték, hogy ha a szállodai szolgáltatást felszámolják Törökországban, akkor a külföldiek máshová utaznak.


Az üggyel kapcsolatban megszólalt Mehmet Ersoy török kulturális és idegenforgalmi miniszter, aki nemrég azt mondta, hogy fontosabb az idegenforgalmi bevételek növelése, mint az, hogy mennyivel nő a beutazó külföldiek száma. A miniszter szerint az idegenforgalmi bevétel évi mintegy 35 milliárd dollár, a hazai össztermék (GDP) 4 százaléka. Reményei szerint a bevételi adatok a duplájára nőnek azáltal, hogy a turisták a jövőben többet költenek szállodáikon kívül.

Törökország szállodáiban a 90-es évek első felében vezették be az "all inclusive" szolgáltatást, amit különösen az országba érkező orosz, német és brit turisták körében népszerű.

Menemen, a török lecsó >>>

Török töltött pogácsa >>>

Eredeti török baklava >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss