Szilva süti

120 perc
egyszerű
olcsó
9 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 18 dkg porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek rum
  • 10 dkg margarin
  • 4 ml tej
  • Továbbá:
  • 1/2 dl víz
  • piros ételszínezék
  • kék ételszínezék
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

  1. A porcukrot simára keverjük a margarinnal, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. Diónyi golyókat sodrunk, melyekből kb. 5 cm hosszú hengert formázunk, és a végeit kicsit elvékonyítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Közben tenyérrel egy kicsit ellapítjuk.
  2. 170 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, egy éles késsel kivájjuk a közepüket.
  3. A kivájt belsejüket egy tálba tesszük, szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumot, a margarint és a tejet. Alaposan összekeverjük, és a szilvák belsejébe töltjük, majd összeragasztunk egy-egy fél sütit.
  4. Egy tányérba szórjuk a cukrot és egy másikba a vizet az ételszínezőkkel lilára keverjük. Egy ecset segítségével bekenjük a szilvákat, majd megforgatjuk a cukorban. Egy éjszakát pihentetjük.

Megjegyzés

Biztosan sokan ismeritek a „lagzis barackot”. Ez az a bizonyos sütemény, amit mindenki imád, de kicsit pepecselős. Nos, évekig sütöttem, aztán tovább léptem és elkészült a szilva változat. Nem mondom, hogy egy gyors süti, de megéri az idő ráfordítást. Puszpáng levéllel díszítjük. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss