
recept


Sportszelet házilag
5
Hozzávalók
Elkészítés
- A házi sportszelet elkészítéséhez egy lábasban melegíteni kezdjük a tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot és a kockákra vágott vajat. Az egészet addig hevítjük, amíg a vaj el nem olvad, és a cukor feloldódik, ezután beleszórjuk a kakaóport, és habverővel egyneműre keverjük. Végül jöhet bele a rumaroma, és az egészet felforraljuk.
- Egy keverőtálba szórjuk a darált kekszet, a rumos-kakaós keveréket ráöntjük a kekszmorzsára, és egy keverőlapát segítségével addig keverjük, amíg a kekszmorzsa teljesen felveszi a kakaós keveréket. A ragacsos masszát két sütőpapír közé tesszük. Téglalap alakúra formázzuk, és nagyjából 1,5-2 centiméter vastagra kinyújtjuk. Letakarva a hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órán át, amíg meg nem szilárdul.
- Egy forralóedényben, folyamatos kevergetés mellett, felolvasztjuk az étcsokit egy teáskanál olajjal. Ha a csoki fele megolvadt, levehetjük a tűzről, és kevergetve a maradék csoki is elolvad. A hűtőből kivesszük a pihentetett kekszes alapot, ha kell, ilyenkor még formázhatunk rajta, majd egyenletesen elkenjük a tetején az olvasztott csokoládét. Az édességet ezután ismét hűtőbe tesszük néhány órára, hogy a csokimáz is megszilárduljon.
- A kész sportszeletet meleg vízbe mártott késsel szeleteljük, és már falhatjuk is a sportszeletet.
Nézd meg videón, hogyan készül a házi sportszelet!
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb























