Tálba mérjük a kakaóport, hozzáadjuk a rumaromát, az előzőleg kimagozott meggyet és a meleg tejet.
Az olvasztott vajhoz hozzákeverjük a cukrot, majd fél percre mikróba tesszük, hogy feloldódjon benne.
Hozzáöntjük a kakaós, meggyes hozzávalókhoz. Jól összekeverjük. Persze vigyázzunk, hogy a meggy ne törjön össze. Amikor szép sima, hozzákeverjük a darált háztartási kekszet is. Sűrűbb masszát kell kapnunk.
Porcelán vagy üveg tálba töltjük, és szépen elsimítjuk benne. 15 percre a hűtőszekrényben pihentetjük.
Közben elkészítjük a csokoládébevonatot. Ehhez a csokit apróbb darabokra törjük, hozzáadunk 1 evőkanál olajat, és közepes fokozaton 1 percre a mikróba tesszük, vagy addig, amíg szépen felolvad.
Az olvasztott csokoládét a lehűtött sportszelet masszára öntjük, egyenletesen elsimítjuk rajta. 1-2 órára, de legalább addig, amíg a csokoládé teljesen megszilárdul rajta, hűtőben pihentetjük.
A meggyes sportszeletet kockákra vágva kínáljuk.
Nézzétek meg videón is, hogyan készül a meggyes sportszelet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.