Szerb rizses hús

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • sertéscomb
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • hegyes erős paprika
  • őrölt kömény
  • gulyáskrém
  • bors
  • pirospaprika
  • rizs
  • sertéslapocka
  • Piros Arany

Elkészítés

Elkészítés: A pörköltes alaphoz a húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk.

A rizst folyó víz alatt megmossuk. Sós vízben készre főzzük. Ha megfőtt, összekeverjük a pörköltes alappal, savanyúsággal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss