Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elképesztő bejglivel rukkolt elő Szabi, a pék – a leghűségesebb követői is sokkot kaptak

Szabadfi Szabi, az ország pékje, nemcsak arról híres, hogy elképesztő megszállottsággal dolgozik, tanít és vendégül lát, de nem múló kísérletező kedve is közismert. Most egy olyan bejglivel állt elő, így karácsony előtt pár héttel, amiről a legelfogultabb rajongói sem tudtak egyértelműen nyilatkozni.

Szabadi Szabolcs, vagy ahogy egy ország hívja: Szabi, a pék nemcsak a kenyereiről, péksüteményeiről, fánkjairól és pizzáiról, de a karácsonyi bejglijeiről is messze földön híres. Nekünk is volt szerencsénk egészen közelről végignézni, ahogy bejgliből készített adventi koszorút 4 tésztagyertyával, és azt is, ahogy a pirított mogyorós bejglicsodát elkészítette a Mindmegette kamerái előtt.


Ezúttal azonban extrémebb vizekre evezett, és olyan töltelékkel töltötte meg az első rúd bejgliket, amitől, túlzás nélkül állíthatjuk: többen sokkot kaptak.

„Csak kérdezem, mi van akkor ha idén karácsony reggelén nem a porcukrot rakjuk a bejglire, hanem a magos mustárt? Tepertős tésztájú , véreshurkás-almás sós bejgli” – írta ki ma Facebookjára Szabi, mellékelve néhány képet a frissen készült műalkotásról.

Az az igazság, első blikkre legtöbben – velünk együtt – mákos tölteléknek nézték azt, amiről kiderült: véres hurka, almával megbolondítva. Természetesen nem maradt komment nélkül a szokatlan süteményötlet.

„Merész kombináció… de ezt már megszokhattuk Tőled, Szabi. Úgy alkotsz a sütőnél, mint festő a vászonnál… Lesz az a réteg, aki sutba dobják a sztereotípiákat, és két pofára eszik az újhullámos magyaros bejglidet! Mert, hogy különlegesen finom, abban biztos vagyok. Mást ki nem adnál a kezedből…” - írja az egyikük. Persze volt olyan, aki elképzelni sem tudja, hogy valaha hasonlót venne a szájába:

„Én túl földhözragadt vagyok hozzá... Imádom a véreshurkát jó sok köménymaggal, s imádom a bejglit jó sok mákkal.”

Megint valaki másban régmúlt karácsonyokat idézett fel ez az ízvilág:

„Az én anyukám mikor bejglit készített az utolsót mindig paprikásan, borsosan, fűszeresen tekerte fel apukámnak.”

És volt, aki azonnal rávetette magát a lehetőségre:

„Rendelnék! Csikermájas is jöhet!”

Annak, akinél ez már kiverte a biztosítékot, iderakjuk Szabi mennyei mogyorósbejgli-videóját, készítse el idén karácsonykor!

Ezek is érdekelhetnek

Friss