Szabadi Szabolcs, vagy ahogy egy ország hívja: Szabi, a pék nemcsak a kenyereiről, péksüteményeiről, fánkjairól és pizzáiról, de a karácsonyi bejglijeiről is messze földön híres. Nekünk is volt szerencsénk egészen közelről végignézni, ahogy bejgliből készített adventi koszorút 4 tésztagyertyával, és azt is, ahogy a pirított mogyorós bejglicsodát elkészítette a Mindmegette kamerái előtt.
Ezúttal azonban extrémebb vizekre evezett, és olyan töltelékkel töltötte meg az első rúd bejgliket, amitől, túlzás nélkül állíthatjuk: többen sokkot kaptak.
„Csak kérdezem, mi van akkor ha idén karácsony reggelén nem a porcukrot rakjuk a bejglire, hanem a magos mustárt? Tepertős tésztájú , véreshurkás-almás sós bejgli” – írta ki ma Facebookjára Szabi, mellékelve néhány képet a frissen készült műalkotásról.
Az az igazság, első blikkre legtöbben – velünk együtt – mákos tölteléknek nézték azt, amiről kiderült: véres hurka, almával megbolondítva. Természetesen nem maradt komment nélkül a szokatlan süteményötlet.
„Merész kombináció… de ezt már megszokhattuk Tőled, Szabi. Úgy alkotsz a sütőnél, mint festő a vászonnál… Lesz az a réteg, aki sutba dobják a sztereotípiákat, és két pofára eszik az újhullámos magyaros bejglidet! Mert, hogy különlegesen finom, abban biztos vagyok. Mást ki nem adnál a kezedből…” - írja az egyikük. Persze volt olyan, aki elképzelni sem tudja, hogy valaha hasonlót venne a szájába:
„Én túl földhözragadt vagyok hozzá... Imádom a véreshurkát jó sok köménymaggal, s imádom a bejglit jó sok mákkal.”
Megint valaki másban régmúlt karácsonyokat idézett fel ez az ízvilág:
„Az én anyukám mikor bejglit készített az utolsót mindig paprikásan, borsosan, fűszeresen tekerte fel apukámnak.”
És volt, aki azonnal rávetette magát a lehetőségre:
„Rendelnék! Csikermájas is jöhet!”
Annak, akinél ez már kiverte a biztosítékot, iderakjuk Szabi mennyei mogyorósbejgli-videóját, készítse el idén karácsonykor!