Sült harcsafilé fokhagymás-chilis szósszal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • harcsafilé
  • lime
  • hal fűszerkeverék
  • liszt
  • fehérbor
  • étolaj
  • citrom
  • zöldfűszerek
  • chilipaprika
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • olívaolaj
  • ketchup
  • borecet
  • ételízesítő

Elkészítés

Elkészítés: A halfilét megmossuk, majd szárazra töröljük. Ráöntjük a lime kifacsart levét, s 30 percre hűvös helyre tesszük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, és megforgatjuk a lisztben.

Az olajat beleöntjük egy tepsibe, belerakjuk a filét, majd leöntjük a fehérborral. Előmelegített sütőben, 190 Celsius-fokon 15 percig sütjük.

Közben a szószhoz megtisztítjuk, kimagozzuk a chilipaprikát. A kétféle hagymát megpucoljuk, megmossuk, a vöröset kisebb darabokra vágjuk, majd mindkettőt turmixgépben összeaprítjuk a
chilipaprikával együtt. Az így elkészített masszához, állandó kevergetés mellett, lassan hozzáöntjük az olívaolajat. Beledolgozzuk a ketchupot is, végül a kész szószba kevés borecetet, valamint ételízesítőt teszünk.

A sült halat citrommal, valamint ízlés szerint zöldfűszerekkel díszítjük, és a lehűtött pikáns szósszal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss