Elkészítés: A halfilét megmossuk, majd szárazra töröljük. Ráöntjük a lime kifacsart levét, s 30 percre hűvös helyre tesszük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, és megforgatjuk a lisztben.
Az olajat beleöntjük egy tepsibe, belerakjuk a filét, majd leöntjük a fehérborral. Előmelegített sütőben, 190 Celsius-fokon 15 percig sütjük.
Közben a szószhoz megtisztítjuk, kimagozzuk a chilipaprikát. A kétféle hagymát megpucoljuk, megmossuk, a vöröset kisebb darabokra vágjuk, majd mindkettőt turmixgépben összeaprítjuk a
chilipaprikával együtt. Az így elkészített masszához, állandó kevergetés mellett, lassan hozzáöntjük az olívaolajat. Beledolgozzuk a ketchupot is, végül a kész szószba kevés borecetet, valamint ételízesítőt teszünk.
A sült halat citrommal, valamint ízlés szerint zöldfűszerekkel díszítjük, és a lehűtött pikáns szósszal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre