hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirkés pizzaiola

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket egy sütőpapíros vágódeszkára tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk oregánóval. A csirkemellre hajtjuk a sütőpapírt, és kiklopfoljuk a legvaskosabb részét kb. 1 cm vastagságúra.
  2. Felforrósítunk 1 ek olajat egy serpenyőben, éskb. 2-2 perc alatt megpirítjuk a csirkemellek mindkét oldalát. 
  3. A pizzaszószhoz felaprítjuk a paradicsomot, és egy kis méretű turmixgépbe tesszük a sűrített paradicsommal, a lereszelt fokhagymával, 1/2 ek olívaolajjal, valamint 1-1 csipetnyi oregánóval, tengeri sóval és frissen tört feketeborssal együtt. Több, rövid (néhány másodperces) szakaszban átturmixoljuk úgy, hogy a szósz darabos maradjon.
  4. A szószt egy közepes méretű hőálló edénybe öntjük. A csirkemellet a szószra fektetjük. Lefedjük az apróra vágott gombával, a feldarabolt szalámival és kaliforniai paprikával és az olívabogyóval. Bőséges megszórjuk reszelt sajttal. Ráhintünk egy kis oregánót, és friss bazsalikomlevelet.180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek