Elkészítés: Az olajon üvegesre párolom a kockákra vágott vöröshagymát. A vékonyra szeletelt gombát kicsit megforgatom rajta, majd felöntöm a borral. Kevés ideig párolom, beleteszem a kockára vágott sonkát. Kicsit megforgatom, beleöntöm a paradicsomot. Fűszerezem a bazsalikommal, rozmaringgal, kevés cukorral, sóval (ez azért kell, hogy ne savanyú legyen, hanem sós). Hagyom kicsit összefőni, közben gyakran keverem. Belenyomom a fokhagymát. Kicsit összeforralom. Ha nem elég sűrű, akkor be lehet sűríteni 1 dl víz és 1 evőkanál liszt keverékével. Kifőzöm a spagettit. Reszelt sajttal a tetején tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre