Elkészítés: A tojássárgákkal, a tejjel, a cukorral és a liszttel sűrűbb palacsintatésztaszerűt keverünk. Ízesítjük citrom reszelt héjával, vaníliás cukorral. Beletesszük a megduzzasztott mazsolát, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
A vajat egy teflonserpenyőben felforrósítjuk, és a masszát beleöntjük. Mikor az alja kissé megszilárdult, megpróbáljuk megfordítani, de nem baj, ha csak részletekben megy, hiszen előbb utóbb morzsásnak kell lennie. Folyamatosan hagyjuk megszilárdulni, megforgatjuk, kissé daraboljuk az eszközzel, míg a kívánt méretűek és aranyszínűek lesznek a morzsák.
Bármilyen lekvárral, öntettel tálalhatjuk, ami a fantáziának nem szab határt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre