Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos túrótorta

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A margarint a felhasználás előtt 2-3 órával kivesszük a hűtőből. A már puha margarint gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk a zabliszttel, a zabkorpával, kevés édesítővel és szódabikarbónával. Kissé kinyújtva lapos tortaformába tesszük, 1-2 cm magasságban a
forma szélét is beborítjuk.

A töltelékhez robotgéppel csomómentesre keverjük a túrót a tojásokkal, a joghurttal, csipet sóval, a citromlével, a maradék édesítőszerrel, a vaníliarúd kikapart belsejével és a fahéjjal. A barackokat félbe vágjuk, magját kivesszük, héját lehúzzuk, és felhasználásig kevés citromlevet nyomunk rá. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A bélelt sütőformába beleöntjük az elkészített krémet, majd elrendezzük rajta a barackokat is. A tortát 10 percig 180 fokon sütjük, majd 165 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, és 45 perci alatt készre sütjük. Kb. 20 perc elteltével alufóliával letakarjuk a tetejét, nehogy megbarnuljon. Ha kész, legalább 2 órán át pihenni és hűlni hagyjuk. A legjobb, ha tálalás előtt 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, és csak másnap, hidegen szeleteljük.

Megjegyzés

Sokféle más gyümölccsel is elkészíthetjük, például almával, körtével, nektarinnal, szőlővel, ananásszal, őszibarackkal.
A sárgabarack héját könnyen lehúzhatjuk, ha a gyümölcsöt néhány másodpercre lobogó, forrásban lévő vízbe dobjuk, utána pedig jeges vízbe mártjuk. Ezután a héja szinte magától leválik.


Energia: 237 kcal
Fehérje: 11,5 g
Zsír: 6,7 g
Szénhidrát: 30,8 g

Béres Alexandra receptje a Súlykontroll diétához. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss