Elkészítés: A margarint a felhasználás előtt 2-3 órával kivesszük a hűtőből. A már puha margarint gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk a zabliszttel, a zabkorpával, kevés édesítővel és szódabikarbónával. Kissé kinyújtva lapos tortaformába tesszük, 1-2 cm magasságban a
forma szélét is beborítjuk.
A töltelékhez robotgéppel csomómentesre keverjük a túrót a tojásokkal, a joghurttal, csipet sóval, a citromlével, a maradék édesítőszerrel, a vaníliarúd kikapart belsejével és a fahéjjal. A barackokat félbe vágjuk, magját kivesszük, héját lehúzzuk, és felhasználásig kevés citromlevet nyomunk rá. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A bélelt sütőformába beleöntjük az elkészített krémet, majd elrendezzük rajta a barackokat is. A tortát 10 percig 180 fokon sütjük, majd 165 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, és 45 perci alatt készre sütjük. Kb. 20 perc elteltével alufóliával letakarjuk a tetejét, nehogy megbarnuljon. Ha kész, legalább 2 órán át pihenni és hűlni hagyjuk. A legjobb, ha tálalás előtt 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, és csak másnap, hidegen szeleteljük.