Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackbefőtt vaníliasziruppal és citromfagylalttal

MME MME
5/5
35 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromokat megmossuk és a héjukat lereszeljük. A citromhéjat 2,5 dl vízzel és a cukorral együtt egy fazékba öntjük. Addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad, majd levesszük a tűzröl.
  2. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverünk még 2,5 dl citromlevet. Az egészet beletöltjük egy műanyag tálba, majd a mélyhűtőbe tesszük.
  3. Egy 1 liter vizet felforralunk, beletesszük mindkét vaníliarudat, a cukrot, a mentaleveleket, egy kevés reszelt citromhéjat. Addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad, majd levesszük a tűzről.
  4. A sárgabarackot lecsöpögtetjük, és egy tálra tesszük. (A desszertet készíthetjük idénygyümölcsből is; ebben az esetben megmossuk és félbevágjuk.)
  5. A szirupot ráöntjük, a tálat letakarjuk, a hűtőbe tesszük, és körülbelül 30 percig hűlni hagyjuk.
  6. A hűtőből kivéve tányérokra helyezzük, 1-1 gombóc citromfagylaltot teszünk rá, végül mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek