24 dkg sajt (én cheddar és pannónia sajtos használtam, a cheddartól szép sárga lett, a pannónia sajttól finom az íze),
6 dkg vaj vagy margarin,
2 evőkanál parmezán sajt (ez el is hagyható),
12 dkg liszt,
csipet só,
2 evőkanál hideg víz (ez csak akkor kell, ha nem akar összeállni a tészta)
Elkészítés
A sajtot lereszeljük, de a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, a sót, a parmezánt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk (én kis kockákat szúrtam ki).
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz.