Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos kréker

55 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 24 dkg sajt (én cheddar és pannónia sajtos használtam, a cheddartól szép sárga lett, a pannónia sajttól finom az íze),
  • 6 dkg vaj vagy margarin,
  • 2 evőkanál parmezán sajt (ez el is hagyható),
  • 12 dkg liszt,
  • csipet só,
  • 2 evőkanál hideg víz (ez csak akkor kell, ha nem akar összeállni a tészta)

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, de a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, a sót, a parmezánt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk (én kis kockákat szúrtam ki). Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz.

Ezek is érdekelhetnek