Elkészítés: A tejfölt összekeverjük a cukorral, a liszttel és a tojásfehérjékből vert kemény habbal.
Kivajazott, lisztezett (itt nem megy a sütőpapíros változat) tepsibe kanálnyi masszát teszünk és tenyérnyire elkenjük, majd óvatosan megsütjük. Vigyázni kell, amint kissé pirul az alja, azonnal kivenni a sütőből.
A lapokat egyenként tiszta deszkára szedjük, majd fakanálnyél segítségével egyenként, szépen tölcsérformává feltekerjük őket. Majd ismét kenünk, sütünk, tekerünk. 28 darab lesz ebből a mennyiségből.
Gyümölcsös finom tejszínhabbal tölthetjük, de akármilyen finom, könnyű krém illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre