Elkészítés: A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, 2 dkg zsíron megpirítjuk, és a darált húsra öntjük. Sóval, törött borssal, két tojással és 30 dkg párolt rizzsel jól összegyúrjuk. Vizes kézzel 20 db egyforma gombócot formálunk, vágódeszkára rakjuk. Egy serpenyőben felhevített zsírban a gombócokat hirtelen átsütjük, azután tűzálló tálba rakjuk. Egy ujjnyi vizet öntünk a gombócok alá, és a sütőbe tesszük őket.
A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk, és a hússütésből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. 6 dkg liszttel meghintjük, keverés közben kissé megpirítjuk, végül 1 dl vízzel és 3 dl fejföllel felengedjük. A mártást a tűzálló tálban lévő húsgombócokra öntjük, és az edényt a sütőbe visszatéve a gombócokat még 15-20 percig pároljuk. Körítésnek pirított burgonyát és fejes salátát adunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre