Elkészítés: A hússzeleteket vékonyra kiverjük, és olajjal kikent tepsi aljára tesszük megfűszerezve.
A gombát és a vegyes zöldséget a hagymával olajon átfuttatjuk, majd puhára pároljuk.
Egy tálba tesszük a beáztatott, kicsavart zsemlét és a zabpelyhet. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a párolt zöldséget, sok petrezselyemzöldet, fűszereket. Alaposan összedolgozzuk.
A tojásfehérjét kissé felverjük, felével megkenjük a hússzeleteket, amelyekre a töltelékből halmokat rakunk. A maradék tojásfehérjével megkenjük a halmokat.
A tepsit alufóliával lefedjük. Közepes lángnál kb. 30-35 percig sütjük, majd a fóliát levéve még kb. 6-8 percig pirítjuk.
Párolt zöldséges rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre