Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácz-Gyuricza Dóra isteni finom áfonyás kuglóffal lepte meg rajongóit – mutatjuk a receptet!

default user icon
MME
Hétvégén Rácz Jenő felesége, Dóra megint megmutatta, hogy milyen kreatív a konyhában, és egy csupa gyümölcs kuglóf receptjét osztotta meg követőivel Instagram-oldalán.

Ahogy már megszokhattuk, Dóra ismét egy gyorsan elkészíthető finomsággal jelentkezett. Áfonyás kuglófot készített, amit a sok-sok gyümölcs tesz igazán különlegessé. A kommentelők közül volt, aki a finomlisztet kihagyná, de a többség szerint nagyon jó a recept úgy, ahogy van. Ha te is szívesen megsütnéd a cukor- és laktózmentes áfonyás kuglófot, a bejegyzés után mutatjuk a receptet!

Az áfonyás kuglóf hozzávalói:

  • 2 db tojás
  • 1 csésze finomliszt
  • ½ csésze zabpehelyliszt
  • ½ csésze zabtej
  • ½ csésze olaj
  • ½ csomag sütőpor
  • édesítő ízlés szerint
  • csipet só
  • vaníliaaroma
  • ½ db citrom reszelt héja
  • 25 dkg áfonya

Elkészítése:

A hozzávalókat az áfonya kivételével összeturmixoljuk. A turmixban simára kevert tésztához hozzáadjuk az áfonyát, majd kikent kuglófformába töltjük a masszát, és 180 fokon légkeveréses sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

(Nyitókép: Rácz-Gyuricza Dóra, Instagram)

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek