A pórét karikára vágjuk (a zöldjét is, amennyi friss belőle). A petrezselymet felaprítjuk. A bacon-t kockára vágjuk A sajtot, sajtokat lereszeljük.
A bacont nagy serpenyőben megpirítjuk, rádobjuk a pórékarikákat és megpároljuk. (Ha nem teszünk bele bacon-t, akkor a pórét olívaolajon pároljuk meg.) Ha készen van, félretesszük hűlni.
A tojásokat felverjük a tejjel, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot. Majd hozzáöntjük a megpárolt pórét, beleszórjuk a petrezselymet és összekeverjük. Ellenőrzzük, hogy mennyire sós - ez a bacontól, sajttól függ és megsózzuk, ha kell.
Egy kerek piteformát (vagy kisebb tepsit, vagy akár tortaformát) vékonyan megkenünk olívaolajjal, kibéleljük a leveles tésztával úgy, hogy pereme legyen, azaz kosarat formázzon. A tésztát is megkenjük olívaolajjal, majd beleöntjük a tölteléket és elegyengetjük.
A pite lehet nyitott, quiche-szerű, vagy be is lehet fedni egy második réteslappal a tetejét. Ha fedettre készítjük, akkor a tetejét megkenjük egy kis olívaolajjal, tojással és bemetszegetjük egy éles késsel, hogy könnyebben tudjuk a sütés után szeletelni.
A pitét kb. 30 percig sütjük 200 fokon, légkeveréses sütőben.