Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem találják a veszélyes betolakodót: pókpara miatt tartott bezárva napokig egy élelmiszerüzlet

default user icon
MME
Három nap után kinyithatott az ausztriai Krems an der Donau egyik Penny üzlete, amit a tulajdonos azért záratott be, mert az alkalmazottak egy nagy pókot láttak kimászni egy dobozból. A feltételezések szerint olyan fajtáról volt szó, amelynek a csípése akár halálos is lehet.

Az alkalmazottak éppen a friss gyümölcsöket pakolták ki, amikor a banános dobozból egy pók bújt elő, és bekúszott a polcok alá. Az állat kb. 10 centis, fekete-piros színű volt, ami arra utal, hogy egy mérgező brazil vándorpók lehetett a hívatlan vendég – számolt be a nem mindennapi eseményről az orf.at.

A felfedezés után azonnal értesítették a hatóságokat és a tűzoltóságot. A kremsi tűzoltók először a szupermarket gyümölcsosztályán kezdték keresni az állatot, ám a kutatás nem vezetett eredményre. „Kollégáink átnézték az összes banános dobozt, sőt át is fóliázták azokat, így a pók nem tudott volna elmenekülni” – állítja Markus Höbarth, a kremsi tűzoltóság munkatársa.

Az üzlet vezetése még egy különleges állatok befogására szakosodott céget is felbérelt, amely speciális felszerelésekkel próbálta csapdába csalni a pókot. Miután ők sem jártak sikerrel, három nap kényszerű zárva tartás és alapos takarítás után pénteken újra kinyithatott az osztrák szupermarket.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss