Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pistou leves

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát, a 2 gerezd feldarabolt fokhagymát, a sárgarépát sózzuk, majd kevés olívaolajon egy nagyobb méretű lábasban pirítsuk meg. Ezt öntsük fel kb. 1,5 liter vízzel, tegyük bele a 3 féle babot, sózzuk, borsozzuk, és adjuk még hozzá a krumplit, a cukkinit és a négybe vágott paradicsomot. Ha konzerv babbal dolgozunk, akkor először csak a zöldbabot tegyük bele, a vörös- és fehérbabot ráérünk később is!

Mikor kezd puhulni a répa + krumpli, adjuk hozzá a babokat és a kagylótésztát. Ha kevés a főzővíz, önthetünk hozzá egy keveset (de forró legyen!).

Közben 1 mozsárban zúzzuk szét a megmaradt 2 fokhagymagerezdet egy kevés olívaolajjal, sóval és az összetépkedett, friss bazsalikomlevelekkel. Ehhez keverjük a lereszelt sajtokat, és ezt a mixet keverjük folytonos kevergetés mellett a forró levesbe. Egy rottyanás, és kész is a tartalmas levesünk! Forrón tálaljuk!

Megjegyzés

Egyszerűbb, ha konzerv vörös-, és fehérbabbal dolgozunk, mert így gyorsabban készül el a levesünk, de ha van friss babunk és időnk, akkor előző este áztassuk be, és másnap azzal főzzünk (így több mint 1 órás főzési idővel számoljunk!). Továbbá praktikusabb, ha minden zöldséget először előkészítünk (megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk…), így aztán mindent csak bele kell dobálni a megfelelő időben.

A Chefparade főzőiskola receptje, köszönet érte. Ezt a tartalmas levest a provence-i gasztrokurzusok főztük az olvasókkal együtt.

Fotó: S.Faragó Gyöngyi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss