Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi zöld minestrone leves

MME MME
80 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tavaszi zöld minestrone leves elkészítéséhez a zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és közepes méretű darabokra vágjuk.
  2. Egy nagy lábosban olívaolajat hevítünk, amin megpároljuk a zöldségeket a következő sorrendben: póréhagyma, fokhagyma, zeller, zöldbab, zöldborsó, spárga, brokkoli, kelkáposzta. A liszttel megszórjuk a zöldségeket, átforgatjuk, míg fel nem hevül, ettől sűrűbb lesz a leves.
  3. Felöntjük az alaplével, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Összeforraljuk, majd alacsony lángon kb. 30 percig gyöngyözve főzzük. Közben félidőnél hozzáadjuk a hámozott paradicsomot levével együtt.
  4. Amikor a zöldségek megpuhultak, beleszórjuk a tésztát a levesbe. Elzárjuk alatta a gázt, és lefedve néhány percig pihentetjük.
  5. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a reszelt parmezán sajtot és a bazsalikomot. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss