Elkészítés: A tojások szétválasztása után a tojásfehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük, a tojássárgáját a maradék 1/3 rész cukorral szintén kemény habbá verjük. A kettőt óvatosan fakanállal összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet több adagban.
Sütőpapírral bélelt lemezre simítjuk, és 180 C°-on megsütjük, teljes kihűlés után a papírt lehúzzuk.
20 dkg sárgabarackízzel megkenjük a papírtól elválasztott felületét, a bőrös fele lesz kívül. Feltekerjük szorosan, a sütőpapírba betekerjük, pihentetjük, majd a papírból kivéve 1 cm-es szeletre vágjuk, majd egyenletesen porcukrozzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre