Előkészítés: A tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, beledolgozzuk a tojást, egy csipet sót, és cipóvá formázzuk. Fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe. Közben a brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük. A vastagabb szárrészeket meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát felaprítjuk. A mozzarellát kis kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: A brokkolit forró sós vízben 3 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk a vajat, és a brokkolit megpirítjuk benne. Sóval, borssal fűszerezzük. Összekeverjük a paradicsomot a mozzarellával, a petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű formát. A tésztát kinyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 4 cm magas pereme is legyen. Beleszórjuk a brokkolit, szétosztjuk rajta a paradicsomos keveréket, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Melegen kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre