Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját habosra keverem a margarinnal. Hozzáadom a lisztet, majd a tejben megfuttatott élesztőt, egy csipet sót. Összedolgozom lágy, sima tésztává. Míg a tölteléket készítem, addig hűtőben tartom.
A töltelékhez a túrót áttöröm, hozzáadom a porcukrot, a mazsolát, a citrom héját, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Összekeverem, majd lazán hozzáadom a keményre vert fehérjét és a kanál lisztet.
A tésztát 2 részre osztom. Kikent és lisztezett tepsit kibélelek az egyik elnyújtott lappal. Rásimítom a tölteléket, majd befedem a tészta másik felével. Gyengén lenyomkodom, villával megböködöm. Letakarva 2 órát szobahőmérsékleten pihentetem. Tetejét sütés előtt csak tojássárgával kenem, villával hullámmintát rajzolok rá. Középmeleg sütőben sütöm. Csak ha már langyos, akkor szeletelem, különben nem lesz olyan szaftos.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre