Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos-mozzarellás húsgolyók spagettivel

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított fokhagymát finomra szeljük, megfuttatjuk az olívaolajon, majd felöntjük a paradicsompürével. Megsózzuk, oregánóval ízesítjük, és 10 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
  2. Közben a darált húst megsózzuk, megborsozzuk, fűszerpaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, és kézzel alaposan összedolgozzuk.
  3. A masszából kb. 2 cm átmérőjű golyókat formázunk, és egy hőálló üvegtálba rakjuk azokat, egymástól 1 cm távolságra. Egyenletesen rájuk öntjük a paradicsomszószt, és alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük a húsgolyókat. Közben sós vízben kifőzzük a spagettit a csomagolásán olvasható utasítás szerint.
  4. Tálaláskor minden tányérra halmozunk egy adagot a spagettiből, és elosztjuk rajtuk előbb a mozzarellát, majd a paradicsomos húsgolyókat. Bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.

    Még több paradicsomos recept >>> 

    Gombócos finomságok >>> 

    A legjobb tészták >>> 

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss