A paradicsomleveshez először felszeleteljük a sárgarépát, kevés olajon megpároljuk. Felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát, és közepes tűzön félig megfőzzük.
Közben elkeszítjük a rizsgombócot. 2 ek olajon megpirítjuk a rizst, es felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a víz elpárolgott a rizsről, akkor levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük. (Fontos, hogy a rizs teljesen hideg legyen.) A rizshez hozzákeverjük a tojást, jól elkeverjük, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Amikor a sárgarépa már szinte puha, akkor felöntjük a paradicsomlével, ha kell, akkor még utána fűszerezzük (ízlés szerint egy kevés cukor is kerülhet bele).
Amikor a leves forr, vizes kézzel gombócokat formázunk a rizses masszából, és a levesbe tesszük. Néhány percig még forraljuk, beletesszük a zellerzöldet, és utána elzárjuk alatta a tüzet. Lefedjük, és hagyjuk kb. 10-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.