Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett sajtos olasz paradicsomleves

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazekba teszünk 3-4 evőkanál olívaolajat, majd felrakjuk a tűzhelyre, közepes fokozatra. Ha az olaj felforrósodott, belerakjuk a kockára vágott hagymát. Amikor kissé már barnulni kezd a hagyma megszórjuk olasz fűszerkeverékkel, a borsokkal, a pirospaprikával és egy csipet sóval, majd alaposan összekeverjük. Ezután mehet bele a fokhagyma is.
  2. Figyeljük, hogy a pirospaprika és a fokhagyma ne égjen le, és olyan egy perccel később az edénybe rakjuk a paradicsompürét is. 2-3 perccel később beleöntjük a konzerv paradicsomot, a friss bazsalikomot, a petrezselymet és a cukrot. Alaposan összekverjük, majd felöntjük az alaplével és letakarva, 20 percig főzzük.
  3. Ha letelt a 20 perc, lehúzzuk a tűzhelyről az edényt, majd a leveshez adjuk a parmezánt, amit kézi habverővel addig keverünk, amíg csomómentes nem lesz a levesünk. Ha szükséges, ilyenkor még adhatunk sót, és borsot az ételhez.
  4. A baguette-t felszeleteljük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. A szeletek tetejét bekenjük fokhagymával, és olíviaolajjal. 180 fokon néhány percig sütjük, hogy ropogós legyen.
  5. Egy hőálló tányért felöntünk levessel, majd belerakunk 2-3 darab pirítóst. Jól megszórjuk őket sajttal. A sütőt grillező funkcióra állítjuk és 2 percre betoljuk az edényt. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ketchup házilag

Paradicsomos-sajtos csirkemell

Ezek is érdekelhetnek

Friss