Elkészítés: Kivajazott tepsibe vagy jénaiba szép sorban lerakjuk a sós-fokhagymás tejben pácolt csirkemelleket, beterítjük a vékony szeletekre vágott gyümölccsel, leöntjük a besamellel /én ehhez hamis besamellt csinálok: kevés vajon világosbarnára pirítom a lisztet, felöntöm tejszínnel, sózom, pici szerecsendiót teszek bele, és hamar elzárom hogy ne legyen túl sűrű/. Reszelt sajttal borítjuk, alufólia alatt kb. 20 percig a sütőben sütjük, és további 10 percig az alufóiát levéve rápirítjuk a sajtot. Mi fűszeres krumplival szeretjük a legjobban /meghámozott és feldarabolt krumplit kiolajozott tepsiben ízlés szerint fűszerezve - pl. só, bors, olasz fűszerek + egy ici-pici chili - néha összerázva megsütjük, kívül megsül, de a belseje puha marad/, de krumplipürével vagy rizzsel is tálalható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre