Ork-sör

45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A sört feltesszük főni (vigyázva, mert gyorsan kifut) és forraljuk 2-3 percig. Közben a 2 tojást szétválasztjuk, és a sárgáját a vajjal, a cukorral és egy csipet sóval habosra kikeverjük, majd a fehérjét is felverjük, és óvatosan hozzáadjuk a keverékhez. A keveréket a forrásban lévő sörhöz adjuk folyamatos kevergetés mellett.

Ha nagyjából homogénné vált az ital, akkor hozzáadjuk a 2 teafiltert. Ezt főzzük 3-4 percig. Ezután adjuk hozzá az 1 marék mazsolát és ízlés szerint fahéjat, szegfűszeget, borsot, gyömbért és kávét. Most a csokoládé következik, majd ha az elolvadt, akkor jöhet a szörp és az alkoholok, a rum és a whiskey, valamint ízlés szerint a Tabasco szósz.
A végén leszűrjük, és a szárazanyagot félretesszük.

Korsóba töltve hűtve fogyasztandó. Egészségetekre!

A hátramaradt masszához lisztet, cukrot és tojást adva apró kekszet készíthetünk, amely rendkívül jó kísérője az Ork-sörnek.

Megjegyzés

Rendkívül érdekes, karakteres ízű csemege, melyet J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura című műve ihletett. Ebben szó esik az Orkok által fogyasztott sűrű, barna, kesernyés folyadékról, amelynek a leírása alapján készül ez a nagyszerű frissítő.

Mindenkinek jószívvel ajánlhatom, különös tekintettel a Gyűrűk Ura és ezen belül az Orkok rajongóinak.
- HerrTopi

Ezek is érdekelhetnek

Friss