hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olga-almás szelet egyszerűen

75 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
  • Az almás piskótához ( 20 ×30 cm tepsi):
  • 4 db alma (közepes nagyságú)
  • 1/2 db citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 mk őrölt fahéj
  • 3 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 75 ml napraforgó olaj
  • 75 ml víz
  • 8 g sütőpor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 5 dkg finomliszt
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • A vaníliás krémhez:
  • 3 dl tej
  • 4 ek kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • A csokoládémázhoz:
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 15 dkg csokoládé
  • 5 kocka fehér csokoládé

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat, elkeverjük. Papírral kibélelt tepsiben elterítjük.
  2. A tojásokat a cukorral felverjük mixerrel, hozzáadjuk az étolajat, a langyos vizet és a sütőporral elkevert liszteket. Elkeverjük, foltonként az almára rakjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót, és az almára rakjuk, elsimítjuk, egy villával megcifrázzuk , hogy szép foltos legyen a piskóta. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, tűpróbát végzünk.
  3. A tejből, cukrokból, lisztből sűrű krémet főzünk, amikor kihűl, a vajjal habosra keverjük. A sült piskótát kifordítjuk a tepsiből egy tálcára, így felülre kerül az almás réteg. Rásimítjuk a krémet.
  4. Az étolajat felmelegítjük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és addig keverjük, míg nem lesz szép sima. Kicsit hagyjuk kihűlni, és rásimítjuk a krémre. A fehér csokoládét is felolvasztjuk 1 teáskanál étolajjal. Csíkokban felvisszük a csokoládéra és fogpiszkálóval megcifrázzuk.

 15 GYORS ÉS EGYSZERŰ ALMÁS DESSZERT AZ ŐSZRE, AMIT NEM HAGYHATSZ KI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss