Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökéletes hó végi ebéd: olcsó és laktató fogás pillanatok alatt

default user icon
MME
A hónap vége közeledtével általában az egyszerű, költséghatékony ételek receptjét keressük, de persze az is szempont, hogy laktató, ízletes legyen a fogás. Minden kritériumnak megfelel a következő receptünk: olcsó, kiadós, ráadásul rekord rövid idő alatt el is készül.

Nem csak magas költségek árán ehetünk jókat, ezt számos étel bizonyítja a paprikás krumplitól a tojásos nokedlin át a tartalmasabb levesekig. Ezek a fogások, amellett, hogy az alapanyagok kedvező áron beszerezhetőek, táplálóak és gazdag ízvilágúak is, semmilyen hiányérzetünk nem marad.

 

Kolbászos tarhonya

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • zsiradék
  • 40 dkg tarhonya
  • 2 szál szárazkolbász
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor zellerzöld vagy petrezselyem
  • őrölt pirospaprika (elhagyható)

Elkészítése:

Kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk a tarhonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg megpuhul. Közben időnként megkeverjük, és ha szükséges, adunk hozzá még vizet. Karikákra vágjuk a kolbászt. Felaprítjuk a vöröshagymát, és kevés zsiradékon pici sóval puhára pároljuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított zöldfűszert, átforgatjuk, majd hozzátesszük a felkarikázott kolbászt. Átpirítjuk, ha nem engedett magából elég színt, hozzákeverünk egy kevés őrölt pirospaprikát is. Felöntjük fél deci vízzel, és jól összerotyogtatjuk, végül összevegyítjük a megfőtt tarhonyával. Kovászos uborka illik hozzá.

Még több receptötlet a hó végére>>> 

(Borítókép: Vidék íze archívum)

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss