Nem csak magas költségek árán ehetünk jókat, ezt számos étel bizonyítja a paprikás krumplitól a tojásos nokedlin át a tartalmasabb levesekig. Ezek a fogások, amellett, hogy az alapanyagok kedvező áron beszerezhetőek, táplálóak és gazdag ízvilágúak is, semmilyen hiányérzetünk nem marad.
Kolbászos tarhonya
Hozzávalók (4 adaghoz):
- zsiradék
- 40 dkg tarhonya
- só
- 2 szál szárazkolbász
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor zellerzöld vagy petrezselyem
- őrölt pirospaprika (elhagyható)
Elkészítése:
Kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk a tarhonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg megpuhul. Közben időnként megkeverjük, és ha szükséges, adunk hozzá még vizet. Karikákra vágjuk a kolbászt. Felaprítjuk a vöröshagymát, és kevés zsiradékon pici sóval puhára pároljuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított zöldfűszert, átforgatjuk, majd hozzátesszük a felkarikázott kolbászt. Átpirítjuk, ha nem engedett magából elég színt, hozzákeverünk egy kevés őrölt pirospaprikát is. Felöntjük fél deci vízzel, és jól összerotyogtatjuk, végül összevegyítjük a megfőtt tarhonyával. Kovászos uborka illik hozzá.
Még több receptötlet a hó végére>>>
(Borítókép: Vidék íze archívum)