Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezért ne tegyél soha forró ételt a turmixgépbe!

default user icon
MME
A turmixgép egyike azoknak a konyhai eszközöknek, amelyekbe érdemes beruháznunk: sokoldalúan használható, hiszen a dióőrléstől kezdve az ételek pürésítésén át a jégtörésig számos feladatot egyszerűen megoldhatunk vele. Jó befektetés, amire érdemes vigyázni.

Ha körülnézünk a konyhai gépek piacán, akkor láthatjuk, hogy sokféle turmixgép közül választhatunk. Vásárolhatunk nagy teherbírású, csúcskategóriás készülékeket, de kicsi, könnyen használható gépeket is, attól függően, mire van szükségünk. A turmixgép praktikus eszköz, biztosan nem fog a konyhaszekrényben kihasználatlanul heverni.

Azonban ahhoz, hogy igazán élvezhessük az előnyeit, ne egy rémálom legyen a használata, a testi épségünk se kerüljön veszélybe, és sokáig használhassuk a gépet, egy fontos szabályt be kell tartanunk: soha ne tegyünk forró ételt a gépbe! Az ok egyszerű: a forró folyadék potenciális veszélyforrás. A turmix teteje a magas hőtől elrepülhet, felrobbanhat a tartály, a gőz súlyos égési sérüléseket okozhat. A meleg ráadásul károsíthatja a turmix késeit, a gép "lelkét".

A megoldás? Egyszerűen hagyjuk kihűlni az ételt, és utána kis adagokban turmixoljuk le azt – elvégre sokkal könnyebb valamit újra felmelegíteni, mint lekaparni a mennyezetről és a szekrényről...

Ha nincs időnk megvárni, míg az étel kihűl, a botmixer a tökéletes választás. Ezzel az egyszerű, praktikus eszközzel a forró ételeket is könnyedén lehet pürésíteni. A fröcskölést megakadályozhatjuk, ha fedeles, középen nyitott edényben turmixolunk, de jó megoldás az is, ha egy konyharuhát teszünk az edény köré.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek