hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Napraforgó-kalács sonkával és sajttal

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 dl joghurt
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • sonka
  • tejföl
  • mustár
  • bors
  • reszelt sajt
  • hagyma
  • A kenéshez:
  • 1 tojás
  • szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez ledaráljuk a sonkát, hozzáadunk kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot.

A tésztához az összes hozzávalót összedolgozzuk, és a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük.

Ezután 4 egyenlő részre vágjuk. Az egyik tésztát 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, megkenjük a töltelékkel. Kinyújtjuk a következő lapot, és befedjük vele a megkent tésztalapot. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe.

A megmaradt tésztákat is kinyújtjuk, felcsíkozzuk, majd minden csíkot háromszor megtekerünk, és hozzáragasztjuk a közepéhez. 30 percig hagyjuk pihenni, majd a tojással lekenjük.

A közepét megszórjuk szezámmaggal, 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbenszép pirosra sütjük.

Megjegyzés


Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss