hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muszaka pulykahúsból

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt egy centis csíkokra vágjuk, besózzuk, és kb. 15 percet állni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk,  felvágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és  vékonyan lekenjük olívaolajjal.
  2. A burgonyát kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A megtörölgetett padlizsánt eközben kevés olívaolajon serpenyőben megsütjük, és papírtörlőre szedjük.
  3. A lilahagymát apróra vágjuk, a fokhagymát karikára, a paradicsomot kockára szeljük. Egy nagy serpenyőben, forró olívaolajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Pár percig pirítjuk, ekkor mehet bele a paradicsom. Aláöntjük a fehérbort is. Sózzuk, borsozzuk, fahéjjal, oreganóval, babérlevéllel fűszerezzük. Főzzük további 10 percig.
  4. A besamelhez egy lábasban felmelegítjük a vajat, rádobjuk a lisztet, habverővel folyamatosan kevergetjük, és lassan hozzáadjuk a tejet. Pár perc alatt szüntelenül kevergetve fog besűrűsödni. Félretesszük.
  5. Egy mély, hőálló tál aljára rakunk egy réteg padlizsánt, arra a sült krumplit, rá a darálthúsos keveréket, majd ismét padlizsán és darálthús következik. Erre öntjük a besamelt, majd megszórjuk a reszelt sajttal. 40 perc alatt készre sütjük.
  6. A tálaláshoz, szeleteléshez várjunk, míg hűl egy kicsit, úgy könnyebb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss