A lisztet összekeverjük a porcukorral, a fűszerekkel, a szódabikarbónával, majd hozzáadunk 2 db felvert egész tojást és a meglangyosított mézet. Összegyúrjuk,fóliába csomagoljuk, és 1 órán keresztülpihentetjük.
A bort 2 dl vízzel felforraljuk a fahéjjal, a szegfűszeggel és a cukorral. A körte magházát eltávolítjuk, majd puhárafőzzük a forralt borban. Kivesszük a körtéket, majd a forralt bort mártás sűrűségűrefőzzük.
A tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd15 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle egy müzlistál segítségével. A tészta közepét megszórjuk zsemlemorzsával és porcukorral. A kihűlt körtéket legyezőformára vágjuk, majd a tészták közepérehelyezzük. A tésztakör széleit a gyümölcsre hajtjuk, majd mindet sütőpapírral bélelt tepsirehelyezzük. Megkenjük a tésztát a megmaradt tojás sárgájával, és 170 fokra előmelegített sütőben 8–10 percig sütjük. A sűrű mártássá forralt főzőlével tálaljuk.