hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-krémes süti

60 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj
  • 4 ek kakaó
  • 3 ek méz
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • A krémhez:
  • 3 csomag tejszínes vagy vaníliás pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 1 l tej
  • 1,5 dl tejföl
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A lisztet és a szódabikarbónát összeszitáljuk. Gőz fölött megolvasztjuk a vajat, beletesszük a kakaót, a mézet, a porcukrot és a tojásokat, és alaposan összeforgatjuk, összemelegítjük. Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel és elfelezzük. Gáztepsi méretűre nyújtjuk mindkettőt és egyenként, 180 fokon, 10 perc alatt megsütjük egy gáztepsi hátulján.
  2. A krémhez a pudingokat a liszttel és a tejjel megfőzzük, kihűtjük. Hozzátesszük a tejfölt, a vajat és a porcukrot, és csomómentesre kavarjuk.
  3. Betöltjük a lapokat a krémmel, majd egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük, amíg megpuhul.

    A 3 LEGFINOMABB MÉZES DESSZERT, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY! >>> 

    13 RÉTEGES SÜTEMÉNY, AMIBŐL EGY TÁLCA SOHA NEM ELÉG! >>> 

    5 PAZAR SÜTI, AMINEK A VIDEÓS RECEPTJÉT IMÁDTÁTOK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss