hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mentás csokitorta

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tésztához mozsárba tesszük a cukrot és a menta lecsipkedett leveleit. Összenyomkodjuk, hogy homogén állagú legyen. Habosra keverjük a vajat a mentás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és néhány evőkanál lisztet. Összedolgozzuk.

2.

Hozzászitáljuk a megmaradt lisztet, a sütőport és a kakaót. Hozzáöntjünk a meleg vizet, majd összedolgozzuk az egészet alaposan. 2 db 20 cm-es, kivajazott, kerek tortaformába öntjük, és 180 fokon 25 percig sütjük.

3.

A krémhez felforraljuk a tejszínt a mentával. Levesszük a tűzről, és pihentetjük 30 percig. Kiemeljük az ágat, ismételten felforraljuk a tejszínt, és ráöntjük a feldarabolt csokoládéra. Kevergetjük, amíg sima nem lesz, majd hagyjuk kihűlni.

4.

Megkenjük az egyik tortalapot a csokikrém harmadával, majd ráillesztjük a másik tortalapot is. Az egészet megkenjük a csokis krémmel. Hagyjuk megdermedni, majd cukrozott mentalevelekkel és ízlés szerint gyümölccsel díszítsük.

Ezek is érdekelhetnek