Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponehabbal töltött füge

45 perc
bonyolult
megfizethető
15 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelékhez a mascarponét kikeverjük a tejjel és a porcukorral, valamint a citromhéjjal és a mozsárban finomra tört rózsaborssal. Hozzáadjuk a tejszínt, és sóval, borssal pikánsra ízesítjük. A masszát habszifonba töltjük, 1 db patronnal felhabosítva jól összerázzuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A megmosott, leszárított, villával megszurkált fügéket tűzálló tálba ültetjük, megkenjük egy kevés mézzel, és némi fehérbort öntünk alájuk.
  3. Ezután a 160 fokra előmelegített sütő alsó részében sütjük kb. 20 percig, majd a sütőből kivéve hűlni hagyjuk. Végül a keresztben félbevágott gyümölcsöket megtöltjük a mascarponekrémmel, és rózsaborssal díszítve tálaljuk. 

Megjegyzés

Demeter Endre, a DemeterVin borászának ajánlata desszertekhez:

A krémes, lágy desszertekhez az Élvezet nevű borom frissessége kiváló partner, a tömörség és édesség fokozására pedig a Szamorodni és az Aszú ad választ.

Keresd a DemeterVin stadját a Budapest Borfesztiválon!

Fotó és forrás: iSi és Trendxpress.org - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss