Előkészítés: A vajat liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a narancshéjjal, a tojással és 5 dkg marcipánnal alaposan összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, magházát kifúrjuk úgy, hogy az alma egyben maradjon. A maradék marcipánt összedolgozzuk a mandula felével, a likőrrel, és az almába töltjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és akkora darabokra vágjuk, hogy bele tudjuk csomagolni az almákat. Minden almát egy-egy tésztadarabba csomagolunk, a tésztát alaposan összenyomkodjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tojássárgáját elkeverjük, megkenjük vele az almákat, és megszórjuk a maradék mandulával. A sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 15 perc múlva
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre