hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipánnal burkolt kakaós cupcake

60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A muffinhoz:
  • 1 csésze kókuszliszt
  • 1/2 csésze rizsliszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg eririt
  • 1/2 csésze tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 db alma reszelve
  • 2 db tojás
  • A krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • fondant vagy marcipán
  • ételszínezék
  • 1 db tojás (fehérje)
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A száraz alapanyagokat összekeverjük az egyik, míg a nedves alapanyagokat egy másik edényben. Mindkettőt kikeverjük, majd összeöntjük, összekeverjük, és muffinpapírral bélelt muffinformába kanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  2. Amíg sül, elkészítjük a vajkrémet. Robotgéppel alaposan kihabosítjuk a vajat a porcukorral. Ha a muffinok megsültek, hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a tetejüket a vajkrémmel.
  3. A marcipánt kiterítjük, és köröket szúrunk ki belőle, majd azokkal leburkoljuk a muffinokat.
  4. Egy kevés vízben feloldjuk az ezüst lüszter ételfestéket, majd átkenjük vele a gömböket, és száradni hagyjuk. A porcukorból és a tojásfehérjéből sűrű mázat keverünk, és ezzel az írókával tovább díszítjük az ehető díszeket.

Megjegyzés

Gyorsan elkészül, akár a gyerekeket is be lehet vonni a díszítésbe. Gluténmentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek