Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros-sörös csirke

90 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, szárnyai végét levágjuk, az úgyis csak megégne sütés közben. Belsejét nagyon kevés ételízesítővel bekenjük, mellrészénél 2-2 helyen beirdaljuk.

A sörbe felnyitás után belepakoljuk a fokhagymákat, ki mennyire szereti, mi jó sokat rakunk mindig hozzá. A sörösdobozt sütőpapírral körbetekerjük. Ráültetjük a csirkét.

A lekvárt a szerecsendióval meg a barackpálinkával kikeverjük, és a csirkét jól betestápolózzuk vele. Az egész ültetett csirkét nedves sütőpapírral körbetekerjük, mintha egy papírsátor alatt ülne.

Tepsiben vagy sütőlemezen közepesnél egy kicsit alacsonyabb fokozaton kb. 2,5 óra alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Kapásból őrültnek néztem a híres főzőasszonyságot a tévében, amikor ezt elkészítette, lekvár meg csirkehús??? Azután kipróbáltam, és azóta igen gyakori vendég a konyhánkban.

A csirke mindenképpen lassan süljön, mert a lekvár miatt képes szénné égni mielőtt a húsa megpuhulna. A fél literes dobozos sörön nem ül meg a pipi!!! Szerecsendiós burgonyapürével tálaljuk.
- Ancsiska

Ezek is érdekelhetnek

Friss