Elkészítés: A 4 tojásból és a piskóta hozzávalóiból lapot sütök, lehúzom a sütőpapírt, és melegen feltekerem, a sütőpapírba csomagolom, és hűlni hagyom.
A körtét hámozom, és apró kockára vágom, lábasba teszem, hozzáadom a cukrot, a citromlével, a borral felfőzöm. Csipet sóval ízesítem, és a fűszereket belerakom. Amikor kissé megpuhult, kevés vízzel felkeverem a keményítőt, és a körtekompóthoz adagolom, hogy besűrűsödjön. Ízesítem a reszelt citromhéjjal és a vanília-aromával. Félreteszem hűlni, a fűszereket eltávolítom belőle.
Kihűlés után lazán hozzákeverem a krémsajtot, majd a piskótatekercset megtöltöm vele. Feltekerem, majd olvasztott csokival bevonom, és a kekszel kirakom, kekszmorzsával megszórva díszítem. Ferdén szelve tálalom jól behűtve.