Előkészítés: Vásárláskor kérjük meg a hentest, hogy a körmöket vágja négybe. Otthon a körmöket megtisztítjuk, egy órára beáztatjuk. Közben a zöldségeket is megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát, a fokhagymát apróra, a gyökérzöldségeket hasábokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a körmöket, és bőven felengedjük vízzel. Kíméletesen főzzük, ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor a köröm majdnem puha, beletesszük a babot, ha kell, megsózzuk. Amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a zöldségeket, a babérlevelet. Ha megfőtt a köröm, kivesszük, amikor kicsit hűlt, kiszedjük belőle a csontokat.
A maradék olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a liszttel, a fokhagymával, a fűszerpaprikával zsemleszínű rántást készítünk, és a levesbe keverjük. Jól kiforraljuk. Tálalás előtt beleszórjuk a zellerzöldet, és visszatesszük a kicsontozott körmöket. Összeforraljuk, majd tálaljuk. A tetejére tejfölt teszünk, kifőzött tésztát kínálhatunk hozzá.